ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΗΕΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗΣ 2022

1 Μάη 2022 – Συνεχίζουμε δυναμικά ενάντια στην επέλαση

της ακρίβειας  & την συμμετοχή μας στον πόλεμο.

 

Το  Δ.Σ.  του ΣΕΗΕΑ  με  απόφαση  του  συμμετέχει  και  καλεί  τα  μέλη  του  στον  αγωνιστικό εορτασμό  της  Εργατικής  Πρωτομαγιάς, την  Κυριακή 1  Μαΐου στις 10:30 π.μ. στο  Σύνταγμα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει σκοτωμούς και προσφυγιά για τον ουκρανικό λαό, σηματοδοτεί όμως ταυτόχρονα ακρίβεια και φτώχια για μας. Μετά την δεκάχρονη οικονομική κρίση και τις συνέπειες που επέφερε η πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία «το κακό τρίτωσε».

Ο λογαριασμός του πολέμου είναι στα χέρια μας. Τον συναντάμε στα ραβασάκια της ενέργειας και στις τιμές των καυσίμων που έχουν απογειωθεί, τον νιώθουμε στο σουπερμάρκετ που γίνεται όλο και ακριβότερο, στις πρώτες ύλες που πήραν τον ανήφορο . Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η οργή ξεχειλίζει.

Φέτος την πρωτομαγιά θα ενώσουμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες εργαζομένων των αγωνιστικών σωματείων,  τους σπουδαστές, τους συλλόγους γυναικών γιατί γνωρίζουμε ότι ο αγώνας που δίνουμε, δεν είναι μόνο δικός μας αγώνας, δεν παλεύουμε μόνο για μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο τον λαό.

Απαιτούμε:

  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.
  • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών
  • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΗΕΑ

© 2018 www.sehea.gr